Vita+ Havermout

Bloemkool-currysoep

Bloemkool-currysoep

INGREDIËNTEN:

  • 500 g bloemkool
  • 100 g broccoli
  • 1 l groentebouillon
  • 10 g currypoeder
  • 150 g kokosroom
  • Verse room
  • 100 g verse kaas
  • 10 g zwarte knoflookpasta
  • 2 sneden Vita+ Havermout brood
  • Amandelen
  • Zout
  • Peper

Keukenapparatuur:

  • Blender
  • Spuitzakken

RECEPT:

  1. Maak de bloemkool en de broccoli schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Doe de groentebouillon, de bloemkool en het currypoeder in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken.
  3. Voeg de kokoscrème toe en mix tot je de gewenste dikte krijgt. Voeg peper en zout toe. Bewaar voor later.
  4. Kook de broccoli in water. Meng deze met een beetje verse room tot je een dikke consistentie krijgt. Voeg peper en zout toe. Bewaar in een spuitzak.
  5. Meng de zwarte knoflookpasta met de roomkaas. Voeg peper en zout toe. Bewaar in een spuitzak.
  6. Snij de sneden Vita+ Havermout brood in de lengte door (je kan zelf de breedte bepalen). Rooster de stukjes brood. Spuit hierop puntjes broccolicrème en zwarte knoflookroom.
  7. Fruit een paar amandelen in een pan en plet ze. Voeg de stukjes geroosterde amandelen toe aan de toast.
  8. Serveer de soep in een kom. En nu eten maar!

Recepten

Vita+ Gekiemde Granen

Ravioli met kipcurry

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodcrumble

Lees meer
Vita+ Volkoren

Veggie-toast met rode biet en quinoa

Lees meer
Vita+ Havermout

Pulled pork

Lees meer
Vita+ Volkoren

Tartes flambées 2.0

Lees meer
Vita+ Volkoren

Hamburger met beenham

Lees meer
Vita+ Volkoren

Croque-monsieur met bananen en chocopasta

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodspiesjes

Lees meer
Vita+ Havermout

Mexicaanse nachos

Lees meer