Vita+ Havermout
Bloemkool-currysoep

INGREDIËNTEN:
- 500 g bloemkool
- 100 g broccoli
- 1 l groentebouillon
- 10 g currypoeder
- 150 g kokosroom
- Verse room
- 100 g verse kaas
- 10 g zwarte knoflookpasta
- 2 sneden Vita+ Havermout brood
- Amandelen
- Zout
- Peper
Keukenapparatuur:
- Blender
- Spuitzakken
RECEPT:
- Maak de bloemkool en de broccoli schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe de groentebouillon, de bloemkool en het currypoeder in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken.
- Voeg de kokoscrème toe en mix tot je de gewenste dikte krijgt. Voeg peper en zout toe. Bewaar voor later.
- Kook de broccoli in water. Meng deze met een beetje verse room tot je een dikke consistentie krijgt. Voeg peper en zout toe. Bewaar in een spuitzak.
- Meng de zwarte knoflookpasta met de roomkaas. Voeg peper en zout toe. Bewaar in een spuitzak.
- Snij de sneden Vita+ Havermout brood in de lengte door (je kan zelf de breedte bepalen). Rooster de stukjes brood. Spuit hierop puntjes broccolicrème en zwarte knoflookroom.
- Fruit een paar amandelen in een pan en plet ze. Voeg de stukjes geroosterde amandelen toe aan de toast.
- Serveer de soep in een kom. En nu eten maar!