Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

  • 500 g bloemkool
  • 100 g broccoli
  • 1 l groentebouillon
  • 10 g currypoeder
  • 150 g kokosroom
  • Verse room
  • 100 g verse kaas
  • 10 g zwarte knoflookpasta
  • 2 sneden Vita+ Havermout brood
  • Amandelen
  • Zout
  • Peper

Het recept

  1. Maak de bloemkool en de broccoli schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Doe de groentebouillon, de bloemkool en het currypoeder in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken.
  3. Voeg de kokoscrème toe en mix tot je de gewenste dikte krijgt. Voeg peper en zout toe. Bewaar voor later.
  4. Kook de broccoli in water. Meng deze met een beetje verse room tot je een dikke consistentie krijgt. Voeg peper en zout toe. Bewaar in een spuitzak.
  5. Meng de zwarte knoflookpasta met de roomkaas. Voeg peper en zout toe. Bewaar in een spuitzak.
  6. Snij de sneden Vita+ Havermout brood in de lengte door (je kan zelf de breedte bepalen). Rooster de stukjes brood. Spuit hierop puntjes broccolicrème en zwarte knoflookroom.
  7. Fruit een paar amandelen in een pan en plet ze. Voeg de stukjes geroosterde amandelen toe aan de toast.
  8. Serveer de soep in een kom. En nu eten maar!
Vita+ Havermout

Dit recept is gemaakt met Vita+ Havermout

Vita+ Havermout brengt al het goede van havermout, zonnebloempitten en lijnzaad, samen in een heerlijk brood.

Ontdek de voordelen

Benodigdheden

  • Blender
  • Spuitzakken
Bloemkoolsoep

Stuur zelf jouw receptin

Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.

Contacteer ons