Vita+ Gekiemde Granen

Broodlolly met een mousse van ham en truffel

Broodlolly met een mousse van ham en truffel

INGREDI√čNTEN:

  • 250 g gekookte ham in een blok
  • 200 g roomkaas
  • 50 g tartufata
  • 5 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood, in de lengte doorgesneden
  • 50 g fijne augurken
  • Zout
  • Peper
  • Verschillende soorten zaden

Keukenapparatuur:

  • Deegroller
  • Huishoudfolie
  • Blender
  • Spiesjes

RECEPT:

  1. Mix de gekookte ham in een blender tot gehakt.
  2. Meng het gehakt met de roomkaas en de tartufata. Kruid af met peper en zout.
  3. Neem de sneden brood (in de lengte doorgesneden), verwijder de korsten en rol ze met de deegroller uit tot hele dunne sneden.
  4. Verdeel de mousse van ham over de boterhammen.
  5. Leg op de rand van de boterham, in de lengte, fijne augurken van begin tot einde.
  6. Rol het brood zelf om de augurken terwijl je het stevig aandrukt. Als de sneden zijn opgerold, wikkel ze dan in huishoudfolie en laat ze 1 uur in de koelkast rusten.
  7. Verwijder vervolgens de huishoudfolie en snijd stukken van ongeveer 1 cm. Plaats spiesjes in elk stuk.
  8. Daarna kan je bestrooien met zaden zoals chiazaden, sesam, maanzaad,…

Recepten

Vita+ Havermout

Mexicaanse nachos

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Chocoladekoekjes met pistachenoten

Lees meer
Vita+ Havermout

Vegetarische sushi

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodcrumble

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Hapjes met zalm en komkommergelei

Lees meer
Vita+ Volkoren

Omelet voor kinderen

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met erwtenspread en makreel

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast Parmigiana

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Lasagne

Lees meer