Vita+ Gekiemde Granen

Broodlolly met een mousse van ham en truffel

Broodlolly met een mousse van ham en truffel

INGREDI√čNTEN:

  • 250 g gekookte ham in een blok
  • 200 g roomkaas
  • 50 g tartufata
  • 5 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood, in de lengte doorgesneden
  • 50 g fijne augurken
  • Zout
  • Peper
  • Verschillende soorten zaden

Keukenapparatuur:

  • Deegroller
  • Huishoudfolie
  • Blender
  • Spiesjes

RECEPT:

  1. Mix de gekookte ham in een blender tot gehakt.
  2. Meng het gehakt met de roomkaas en de tartufata. Kruid af met peper en zout.
  3. Neem de sneden brood (in de lengte doorgesneden), verwijder de korsten en rol ze met de deegroller uit tot hele dunne sneden.
  4. Verdeel de mousse van ham over de boterhammen.
  5. Leg op de rand van de boterham, in de lengte, fijne augurken van begin tot einde.
  6. Rol het brood zelf om de augurken terwijl je het stevig aandrukt. Als de sneden zijn opgerold, wikkel ze dan in huishoudfolie en laat ze 1 uur in de koelkast rusten.
  7. Verwijder vervolgens de huishoudfolie en snijd stukken van ongeveer 1 cm. Plaats spiesjes in elk stuk.
  8. Daarna kan je bestrooien met zaden zoals chiazaden, sesam, maanzaad,…

Recepten

Vita+ Gekiemde Granen

Hartige broodwafels

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Tiramisu 2.0 met appel

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Cordon bleu

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodspiesjes

Lees meer
Vita+ Volkoren

Caesar toast

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Verrassingsbrood

Lees meer
Vita+ Havermout

Vegetarische terrine met courgette, spinazie en ricotta

Lees meer
Vita+ Volkoren

Croque-monsieur met bananen en chocopasta

Lees meer
Vita+ Havermout

Mexicaanse nachos

Lees meer