Vita+ Gekiemde Granen
Broodlolly met een mousse van ham en truffel

INGREDIËNTEN:
- 250 g gekookte ham in een blok
- 200 g roomkaas
- 50 g tartufata
- 5 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood, in de lengte doorgesneden
- 50 g fijne augurken
- Zout
- Peper
- Verschillende soorten zaden
Keukenapparatuur:
- Deegroller
- Huishoudfolie
- Blender
- Spiesjes
RECEPT:
- Mix de gekookte ham in een blender tot gehakt.
- Meng het gehakt met de roomkaas en de tartufata. Kruid af met peper en zout.
- Neem de sneden brood (in de lengte doorgesneden), verwijder de korsten en rol ze met de deegroller uit tot hele dunne sneden.
- Verdeel de mousse van ham over de boterhammen.
- Leg op de rand van de boterham, in de lengte, fijne augurken van begin tot einde.
- Rol het brood zelf om de augurken terwijl je het stevig aandrukt. Als de sneden zijn opgerold, wikkel ze dan in huishoudfolie en laat ze 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwijder vervolgens de huishoudfolie en snijd stukken van ongeveer 1 cm. Plaats spiesjes in elk stuk.
- Daarna kan je bestrooien met zaden zoals chiazaden, sesam, maanzaad,…