Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

  • 400 g lamsvlees
  • 175 g oud Vita+ Volkoren brood
  • 10 g geraspte Parmezaan
  • Indische kruidenmengeling
  • 2 eieren
  • Peper
  • Zout
  • 1 courgette
  • 2 kleine ajuinen
  • Yoghurtsaus

Het recept

  1. Mix het oud brood samen met de Parmezaan en voeg de Indische kruidenmengeling toe. Bewaar op een bord.
  2. Snijd de ajuinen in kwartjes en leg ze op een bakplaat. Gaar ze in de oven op 180°C.
  3. Snijd het lamsvlees in stukken van 2 cm op 2 cm
  4. Klop de eieren los en voeg de met peper en zout toe.
  5. Paneer het lamsvlees, eerst in de eimengeling en daarna in de brood/Parmezaan mengeling.
  6. Snijd de courgette in kwarten en dan in stukken van ong. 2 cm.
  7. Stel de spiesen samen: eerst een stuk courgette, gepaneerd lamsvlees en ui. Herhaal nog een keer.
  8. Gril de spiesen en serveer met een yoghurtsaus.             
Vita+ Volkoren

Dit recept is gemaakt met Vita+ Volkoren

Met 40 % volkorengranen is dit volkorenbrood rijk aan vezels. Of je nu gaat voor ontbijt of lunch, de heerlijke smaak van dit brood past perfect bij zoet of zout beleg.

Ontdek de voordelen
lamsspies

Stuur zelf jouw receptin

Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.

Contacteer ons