Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

  • 8 sneden Vita+ Volkoren
  • 4 plakken beenham van ong. 1 cm dik
  • 200 g koolrabi
  • 100 g groene spitskool
  • 100 g rode spitskool
  • 2 lente-uitjes
  • Verse dille
  • Verse kruiden of gemengde salade naar keuze
  • Voor de dressing:
  • 8 el volle yoghurt
  • 1 el mierikswortel
  • 2 tl venkelpoeder
  • 1 tl dille
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 2 el appelazijn
  • 1 citroen (zeste en sap)
  • Zout

Het recept

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet apart.
  2. Snij de lente-uitjes. Schil de koolrabi en rasp deze fijn samen met de spitskool (groen en rood) op de mandoline. Hak de dille fijn en doe alles in een kom.
  3. Breng de groentjes op smaak met de dressing en indien nodig ook nog wat bij met peper en zout.
  4. Toast de Vita+ Volkoren sneetjes aan beide zijden goudbruin en bak ondertussen ook de beenham.
  5. Leg de gebakken beenham tussen het brood en beleg met de groentenmengeling. Werk af met verse kruiden of gemengde salade naar keuze.
Vita+ Volkoren

Dit recept is gemaakt met Vita+ Volkoren

Met 40 % volkorengranen is dit volkorenbrood rijk aan vezels. Of je nu gaat voor ontbijt of lunch, de heerlijke smaak van dit brood past perfect bij zoet of zout beleg.

Ontdek de voordelen
hamburger beenham

Stuur zelf jouw receptin

Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.

Contacteer ons