Vita+ Gekiemde Granen

Hapjes met zalm en komkommergelei

Hapjes met zalm en komkommergelei

INGREDIËNTEN:

  • 1 komkommer
  • 3 gelatineblaadjes
  • 200 g roomkaas
  • 10 g lompviseitjes
  • 10 g citroensap
  • 500 g verse zalm
  • 200 g zout
  • 200 g suiker
  • Zeste van een citroen
  • 10 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood
  • Water
  • Zout
  • Peper

Keukenapparatuur:

  • Blender
  • Puntzeef
  • Bakplaat of bakje
  • Ronde uitsteker met een diameter van 3,5 cm
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Houten prikkertjes

RECEPT:

  1. Snij de komkommer in stukjes en doe deze in een blender. Mix tot je komkommersap bekomt. Haal het sap door een puntzeef om al het sap zonder stukjes op te vangen.
  2. Week de gelatineblaadjes in heel koud water.
  3. Verwarm 1/3 van het komkommersap in een steelpan tot 80°C. Kruid met peper en zout. Voeg de gelatine toe en roer goed om deze op te lossen. Giet het sap met de gelatine bij de rest van het koude sap en meng goed.
  4. Giet op een bakplaat of in een bakje tot een dikte van 0,5 cm. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Rondjes uitsteken met een ronde uitsteker met een diameter van 3,5 cm.
  5. Meng de roomkaas, de lompviseitjes en het citroensap voorzichtig. Kruid met peper en zout.
  6. Leg het roomkaasmengsel tussen twee vellen bakpapier en druk het met een deegroller plat tot het 0,5 cm dik is.
  7. Zet 2 uur in de diepvries. Haal de bereiding uit de diepvries 5 min. voordat u uw hapjes klaar maakt. Snij in rondjes met een ronde uitsteker met een diameter van 3,5 cm.
  8. Meng 200 g zout, 200 g suiker en de citroenzeste. Leg hierin het stuk zalm en marineer 12 uur in de koelkast.
  9. Spoel het stuk zalm dat gekookt werd met zout en suiker goed af. Snij het in dunne plakjes van 0,5 cm. Steek vervolgens rondjes uit het plakje met een ronde uitsteker met een diameter van 3,5 cm.
  10. Gebruik de ronde uitsteker met een diameter van 3,5 cm om cirkels in de sneden Vita+  Gekiemde Granen brood te snijden. Grill ze 2 min. in de oven op 200°C.
  11. Maak je hapjes door de verschillende bereidingen op elkaar te leggen: een stukje brood, de bereiding met roomkaas, de zalm, de komkommergelei en nog een stuk brood. Steek een houten prikkertje in elk hapje om ze in elkaar te houden.

Recepten

Vita+ Volkoren

Toast met zalm

Lees meer
Vita+ Havermout

Quiche met zalm, feta en groene groenten

Lees meer
Vita+ Havermout

Bruschetta met Italiaanse ham

Lees meer
Vita+ Havermout

Verjaardagsbroodcakerol met limoen en kokos

Lees meer
Vita+ Volkoren

Hamburger met beenham

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodcrumble

Lees meer
Vita+ Volkoren

Gepaneerde lamsspiesjes

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Hapjes met gerookte eendenborst

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Salade met gekonfijte eend en watermeloen

Lees meer