Vita+ Gekiemde Granen
Lasagne

INGREDIËNTEN:
- 8 tot 18 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood
- 500 g tomatenpuree (passata)
- 3 g oregano
- 50 g olijfolie
- 15 g verse basilicum
- 250 g geraspte mozzarella
- 350 g aubergine
- 40 g zwarte olijven
- Zout
- Peper
Keukenapparatuur:
- Deegrol
- Pyrex schaal
RECEPT:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de tomatenpuree, oregano en olijfolie. Voeg zout en peper toe.
- Hak de basilicum fijn en voeg ¾ toe aan de tomatensaus.
- Laat de saus 30 min. marineren voordat je deze gebruikt.
- Snijd de aubergines in plakken van 5 mm dik.
- Snijd de zwarte olijven.
- Maak de sneden Vita+ Gekiemde Granen brood plat met een deegrol.
- Leg in een Pyrex schaal een basis van tomatensaus. Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met stukjes zwarte olijven. Leg er vervolgens sneden Vita+ Gekiemde Granen brood op en wat geraspte mozzarella. Herhaal deze handelingen tot de schaal vol is. Werk af met een goede laag geraspte mozzarella.
- Bak gedurende 30-40 min. bij 180°C.
- Haal uit de oven, voeg de rest van de gehakte basilicum toe en een scheutje olijfolie.