Vita+ Gekiemde Granen

Lasagne

Lasagne

INGREDIËNTEN:

  • 8 tot 18 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood
  • 500 g tomatenpuree (passata)
  • 3 g oregano
  • 50 g olijfolie
  • 15 g verse basilicum
  • 250 g geraspte mozzarella
  • 350 g aubergine
  • 40 g zwarte olijven
  • Zout
  • Peper

Keukenapparatuur:

  • Deegrol
  • Pyrex schaal

RECEPT:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de tomatenpuree, oregano en olijfolie. Voeg zout en peper toe.
  3. Hak de basilicum fijn en voeg ¾ toe aan de tomatensaus.
  4. Laat de saus 30 min. marineren voordat je deze gebruikt.
  5. Snijd de aubergines in plakken van 5 mm dik.
  6. Snijd de zwarte olijven.
  7. Maak de sneden Vita+ Gekiemde Granen brood plat met een deegrol.
  8. Leg in een Pyrex schaal een basis van tomatensaus. Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met stukjes zwarte olijven. Leg er vervolgens sneden Vita+ Gekiemde Granen brood op en wat geraspte mozzarella. Herhaal deze handelingen tot de schaal vol is. Werk af met een goede laag geraspte mozzarella.
  9. Bak gedurende 30-40 min. bij 180°C.
  10. Haal uit de oven, voeg de rest van de gehakte basilicum toe en een scheutje olijfolie.

Recepten

Vita+ Volkoren

Veggie-toast met rode biet en quinoa

Lees meer
Vita+ Havermout

Vegetarische sushi

Lees meer
Vita+ Volkoren

Croque-monsieur rol

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Cordon bleu

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodcrumble

Lees meer
Vita+ Havermout

BLT sandwich (Bacon – Lettuce – Tomatoes)

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodlolly met een mousse van ham en truffel

Lees meer
Vita+ Havermout

Mille-feuille vanille

Lees meer
Vita+ Havermout

Verjaardagsbroodcakerol met limoen en kokos

Lees meer