Vita+ Gekiemde Granen

Lasagne

Lasagne

INGREDIËNTEN:

  • 8 tot 18 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood
  • 500 g tomatenpuree (passata)
  • 3 g oregano
  • 50 g olijfolie
  • 15 g verse basilicum
  • 250 g geraspte mozzarella
  • 350 g aubergine
  • 40 g zwarte olijven
  • Zout
  • Peper

Keukenapparatuur:

  • Deegrol
  • Pyrex schaal

RECEPT:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de tomatenpuree, oregano en olijfolie. Voeg zout en peper toe.
  3. Hak de basilicum fijn en voeg ¾ toe aan de tomatensaus.
  4. Laat de saus 30 min. marineren voordat je deze gebruikt.
  5. Snijd de aubergines in plakken van 5 mm dik.
  6. Snijd de zwarte olijven.
  7. Maak de sneden Vita+ Gekiemde Granen brood plat met een deegrol.
  8. Leg in een Pyrex schaal een basis van tomatensaus. Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met stukjes zwarte olijven. Leg er vervolgens sneden Vita+ Gekiemde Granen brood op en wat geraspte mozzarella. Herhaal deze handelingen tot de schaal vol is. Werk af met een goede laag geraspte mozzarella.
  9. Bak gedurende 30-40 min. bij 180°C.
  10. Haal uit de oven, voeg de rest van de gehakte basilicum toe en een scheutje olijfolie.

Recepten

Vita+ Gekiemde Granen

Ravioli met kipcurry

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met erwtenspread en makreel

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met lam, aubergine en feta

Lees meer
Vita+ Volkoren

Hotdog

Lees meer
Vita+ Havermout

Bruschetta met Italiaanse ham

Lees meer
Vita+ Havermout

Gepaneerde vis met bierbeslag op basis van brood

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast Parmigiana

Lees meer
Vita+ Volkoren

Veggie-toast met rode biet en quinoa

Lees meer
Vita+ Havermout

Quiche met zalm, feta en groene groenten

Lees meer