Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

  • 4 sneden Vita+ Volkoren brood
  • 250 g eieren
  • 25 g gekookte ham (in plakjes of in blokjes)
  • 25 g geraspte kaas
  • 1 tomaat
  • Een paar zwarte olijven zonder pit
  • Broccolischeuten (of andere scheuten afhankelijk van het seizoen)
  • Bieslook
  • Zout
  • Peper

Het recept

  1. Snij de ham in blokjes.
  2. Meng de eieren, de kaas en de blokjes ham in een kom. Kruiden met peper en zout.
  3. Neem de sneden brood en steek een cirkel uit het broodkruim met behulp van een koekjesvorm (als je geen koekjesvorm hebt, kan je dit met een mes doen).
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Leg de sneden brood op een plaat bedekt met bakpapier en vul het uitgestoken gedeelte met de losgeklopte eieren. Kook 10 minuten op 180°C.
  6. Versier de omeletten zodat ze eruitzien als gezichtjes met schijfjes olijf voor de ogen, halve cirkel van tomaat voor de mond en bieslook en broccolischeuten voor het haar.
Vita+ Volkoren

Dit recept is gemaakt met Vita+ Volkoren

Met 40 % volkorengranen is dit volkorenbrood rijk aan vezels. Of je nu gaat voor ontbijt of lunch, de heerlijke smaak van dit brood past perfect bij zoet of zout beleg.

Ontdek de voordelen

Benodigdheden

  • Ronde koekjesvorm met een diameter van 9 cm (optioneel)
omelet-kinderen

Stuur zelf jouw receptin

Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.

Contacteer ons