Vita+ Gekiemde Granen
Ravioli met kipcurry

INGREDIËNTEN:
- 8 tot 12 sneetjes Vita+ Gekiemde Granen brood
- 200 g kipfilet
- 120 g roomkaas
- 50 g mayonaise
- 10 g curry poeder
- 10 g citroensap
- 50 g Granny Smith appels
- 10 g koriander
- 50 g eigeel
- Zout
- Peper
- Boter of olijfolie
Keukenapparatuur:
- Ronde uitsteker met een diameter van 8 cm
RECEPT:
- Stoom de kip of kook deze in kokend water. Snij de filet in kleine blokjes.
- Snij de appel in een fijne brunoise.
- Meng de roomkaas, de curry, het citroensap, de koriander en de mayonaise. Kruid met peper en zout.
- Meng de appel, de kip en de bereiding uit de vorige stap. Eventueel bijkruiden.
- Klop het eigeel op. Neem de sneetjes brood en bestrijk de rand ermee (1 cm langs de korst).
- Snij de sneetjes brood doormidden. Voeg een grote eetlepel van het kipcurrymengsel toe in het midden van het halve sneetje.
- Plaats het 2de halve sneetje bovenop het eerste. Duw lichtjes in met een ronde uitsteker met een diameter van 8 cm (hierdoor blijven de twee sneetjes brood aan elkaar hangen dankzij het eigeel). Snij het brood langs de buitenkant van de uitsteker af.
- Bak de ravioli aan beide kanten in een pan met wat boter of olijfolie of zet deze 5 à 6 minuten in de oven op 190°C.