Vita+ Gekiemde Granen

Ravioli met kipcurry

Ravioli met kipcurry

INGREDIËNTEN:

  • 8 tot 12 sneetjes Vita+ Gekiemde Granen brood
  • 200 g kipfilet
  • 120 g roomkaas              
  • 50 g mayonaise
  • 10 g curry poeder
  • 10 g citroensap
  • 50 g Granny Smith appels
  • 10 g koriander
  • 50 g eigeel
  • Zout
  • Peper
  • Boter of olijfolie

Keukenapparatuur:

  • Ronde uitsteker met een diameter van 8 cm

RECEPT:

  1. Stoom de kip of kook deze in kokend water. Snij de filet in kleine blokjes.
  2. Snij de appel in een fijne brunoise.
  3. Meng de roomkaas, de curry, het citroensap, de koriander en de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de appel, de kip en de bereiding uit de vorige stap. Eventueel bijkruiden.
  5. Klop het eigeel op. Neem de sneetjes brood en bestrijk de rand ermee (1 cm langs de korst).
  6. Snij de sneetjes brood doormidden. Voeg een grote eetlepel van het kipcurrymengsel toe in het midden van het halve sneetje.
  7. Plaats het 2de halve sneetje bovenop het eerste. Duw lichtjes in met een ronde uitsteker met een diameter van 8 cm (hierdoor blijven de twee sneetjes brood aan elkaar hangen dankzij het eigeel). Snij het brood langs de buitenkant van de uitsteker af.
  8. Bak de ravioli aan beide kanten in een pan met wat boter of olijfolie of zet deze 5 à 6 minuten in de oven op 190°C.

Recepten

Vita+ Havermout

Heksenbrood

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Hapjes met zalm en komkommergelei

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Lasagne

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Boterham met zoete aardappelcrème en romanesco

Lees meer
Vita+ Havermout

Vegetarische sushi

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met zalm

Lees meer
Vita+ Havermout

Gepaneerde vis met bierbeslag op basis van brood

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met erwtenspread en makreel

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast kannibaal deluxe

Lees meer