Vita+ Gekiemde Granen

Salade met gekonfijte eend en watermeloen

Salade met gekonfijte eend en watermeloen

INGREDIËNTEN:

  • 4 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood
  • 250 g gekonfijte eendenbout
  • 150 g watermeloen
  • 30 g cashewnoten
  • 200 g rucola
  • 50 g hoisinsaus (te vinden bij de afdeling "Wereldproducten" in supermarkten of in Aziatische winkels)
  • 20 g sesamolie
  • 20 g sojasaus
  • 20 g gehakte koriander
  • Frituurolie
  • Boter of olijfolie

Keukenapparatuur:

  • Friteuse

RECEPT:

  1. Maak het vlees los van de gekonfijte eendenbout. Frituur de stukken vlees 2 tot 3 minuten op 180°C in een friteuse om ze een knapperige textuur te geven.
  2. Maak de vinaigrette: meng de hoisinsaus, de sojasaus en de sesamolie tot een homogeen mengsel.
  3. Snij de watermeloen in blokjes. Snij de sneden brood in blokjes en fruit deze in een beetje boter of olijfolie in een pan.
  4. Meng alle ingrediënten (de eerder bereide ingrediënten, de cashewnoten, de rucola en de gehakte koriander) en voeg de vinaigrette toe.

Recepten

Vita+ Volkoren

Caesar toast

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Chocoladekoekjes met pistachenoten

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Verrassingsbrood

Lees meer
Vita+ Volkoren

Gepaneerde lamsspiesjes

Lees meer
Vita+ Havermout

Verjaardagsbroodcakerol met limoen en kokos

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Boterham met zoete aardappelcrème en romanesco

Lees meer
Vita+ Havermout

BLT sandwich (Bacon – Lettuce – Tomatoes)

Lees meer
Vita+ Volkoren

Tartes flambées 2.0

Lees meer
Vita+ Havermout

Veggie pizza

Lees meer