Vita+ Gekiemde Granen
Salade met gekonfijte eend en watermeloen

INGREDIËNTEN:
- 4 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood
- 250 g gekonfijte eendenbout
- 150 g watermeloen
- 30 g cashewnoten
- 200 g rucola
- 50 g hoisinsaus (te vinden bij de afdeling "Wereldproducten" in supermarkten of in Aziatische winkels)
- 20 g sesamolie
- 20 g sojasaus
- 20 g gehakte koriander
- Frituurolie
- Boter of olijfolie
Keukenapparatuur:
- Friteuse
RECEPT:
- Maak het vlees los van de gekonfijte eendenbout. Frituur de stukken vlees 2 tot 3 minuten op 180°C in een friteuse om ze een knapperige textuur te geven.
- Maak de vinaigrette: meng de hoisinsaus, de sojasaus en de sesamolie tot een homogeen mengsel.
- Snij de watermeloen in blokjes. Snij de sneden brood in blokjes en fruit deze in een beetje boter of olijfolie in een pan.
- Meng alle ingrediënten (de eerder bereide ingrediënten, de cashewnoten, de rucola en de gehakte koriander) en voeg de vinaigrette toe.