Vita+ Gekiemde Granen

Salade met gekonfijte eend en watermeloen

Salade met gekonfijte eend en watermeloen

INGREDIËNTEN:

  • 4 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood
  • 250 g gekonfijte eendenbout
  • 150 g watermeloen
  • 30 g cashewnoten
  • 200 g rucola
  • 50 g hoisinsaus (te vinden bij de afdeling "Wereldproducten" in supermarkten of in Aziatische winkels)
  • 20 g sesamolie
  • 20 g sojasaus
  • 20 g gehakte koriander
  • Frituurolie
  • Boter of olijfolie

Keukenapparatuur:

  • Friteuse

RECEPT:

  1. Maak het vlees los van de gekonfijte eendenbout. Frituur de stukken vlees 2 tot 3 minuten op 180°C in een friteuse om ze een knapperige textuur te geven.
  2. Maak de vinaigrette: meng de hoisinsaus, de sojasaus en de sesamolie tot een homogeen mengsel.
  3. Snij de watermeloen in blokjes. Snij de sneden brood in blokjes en fruit deze in een beetje boter of olijfolie in een pan.
  4. Meng alle ingrediënten (de eerder bereide ingrediënten, de cashewnoten, de rucola en de gehakte koriander) en voeg de vinaigrette toe.

Recepten

Vita+ Volkoren

Toast met erwtenspread en makreel

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Cordon bleu

Lees meer
Vita+ Volkoren

Veggie-toast met rode biet en quinoa

Lees meer
Vita+ Volkoren

Croque-monsieur met bananen en chocopasta

Lees meer
Vita+ Havermout

Quiche met zalm, feta en groene groenten

Lees meer
Vita+ Havermout

Mille-feuille vanille

Lees meer
Vita+ Havermout

Pulled pork

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Kokosrotsjes met brood

Lees meer
Vita+ Havermout

Bloemkool-currysoep

Lees meer