Vita+ Volkoren

Tartes flambées 2.0

Printen
4 tot 6 personen (per type tarte flambée)
Hoofdgerecht
Snack

INGREDIËNTEN:

  • Tarte flambée met spek en uien
    • 4 tot 6 sneden Vita+ Volkoren brood
    • 60 g zure room
    • 140 g platte kaas
    • 125 g spek
    • 50 g witte uien
    • Olijfolie
    • Nootmuskaat
    • Zout
    • Peper
  • Tarte flambée met kip en curry
    • 4 tot 6 sneden Vita+ Volkoren brood
    • 60 g zure room
    • 140 g platte kaas
    • 10 g citroensap
    • 20 g rode uien
    • 10 g kerriepoeder
    • 125 g gebakken kip, in blokjes gesneden
    • 80 g ananas, in blokjes gesneden
    • Nootmuskaat
    • Zout
    • Peper
  • Tarte flambée met paprika en groenten
    • 4 tot 6 sneden Vita+ Volkoren brood
    • 60 g zure room
    • 140 g platte kaas
    • 10 g citroensap
    • 20 g witte uien
    • 100 g paprika (rood, groen en/of oranje), in blokjes gesneden
    • 5 g paprikapoeder
    • Olijfolie
    • Verse tijm
    • Nootmuskaat
    • Zout
    • Peper

Keukenapparatuur:

  • Deegrol
  • Bakpapier

RECEPT:

  1. Bereiding van de tarte flambée met spek en uien: meng de platte kaas en de zure room. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een beetje nootmuskaat toe (naar eigen wens). Bak het spek op een middelmatig vuurtje in een pan tot het bruin is. Laat uitlekken op absorberend papier. Snij de witte uien fijn en bak ze enkele minuten in een zeer hete pan met olijfolie.
  2. Bereiding van de tarte flambée met kip en curry: meng de platte kaas en de zure room. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een beetje nootmuskaat toe (naar eigen wens). Voeg het kerriepoeder en het citroensap toe. Snij de rode uien in plakjes.
  3. Bereiding van de tarte flambée met paprika en groenten: meng de platte kaas en de zure room. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een beetje nootmuskaat toe (naar eigen wens). Voeg de paprika en het citroensap toe. Meng goed. Snij de witte uien fijn en bak ze enkele minuten in een hete pan met olijfolie. Voeg een paar scheuten verse tijm toe.
  4. Verwarm je oven voor op 220°C. Neem de sneden brood en druk ze goed plat met een deegrol zodat ze heel dun worden. Verdeel een grote eetlepel van het roommengsel over de sneden brood en voeg de andere ingrediënten toe. Leg ze 4 tot 5 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. Controleer of de onderkant van de snede gekleurd en knapperig is.

Recepten

Vita+ Havermout

Pulled pork

Lees meer
Vita+ Havermout

Vegetarische terrine met courgette, spinazie en ricotta

Lees meer
Vita+ Volkoren

Hotdog

Lees meer
Vita+ Volkoren

Caesarsandwich

Lees meer
Vita+ Volkoren

Wentelteefjes

Lees meer
Vita+ Volkoren

Croque-monsieur rol

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast met brie en honing

Lees meer
Vita+ Havermout

Mille-feuille vanille

Lees meer
Vita+ Havermout

Panzanella met kip

Lees meer