Vita+ Havermout

Toast raclette

Toast raclette

INGREDIËNTEN:

  • 4 sneden Vita+ Havermout brood van ongeveer 1,5 cm dik
  • 8 plakjes raclettekaas
  • 8 lente-uien
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • Frisée sla
  • Platte peterselie
  • 4 el relish of 8 plakken augurk
  • Gedroogde uitjes
  • Tijm
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • Peper

RECEPT:

  1. Steek uit de sneden brood grote cirkels uit en toast ze aan beide zijden goudbruin.
  2. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakken.
  3. Snij de lente-uitjes overlangs in 2 en bak ze gaar in een pan met wat olie en pers er het sap van 1/2 citroensap over. Hou de citroenolie apart.
  4. Beleg de eerste snede met de aardappelen en leg daarop de raclettekaas. Gratineer in de voorverwarmde oven onder de gril.
  5. Beleg verder met de gebakken lente-ui, de gedroogde uitjes, relish of augurk en kruid goed af met peper en tijm.
  6. Werk verder af met de platte peterselie en frisée sla en maak het af met een beetje citroenolie en citroenrasp.

Recepten

Vita+ Havermout

Toast raclette

Lees meer
Vita+ Havermout

Bruschetta met Italiaanse ham

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met zalm

Lees meer
Vita+ Havermout

Panzanella met kip

Lees meer
Vita+ Volkoren

Gepaneerde lamsspiesjes

Lees meer
Vita+ Havermout

Pulled pork

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Hartige broodwafels

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast met brie en honing

Lees meer
Vita+ Volkoren

Croque-monsieur met bananen en chocopasta

Lees meer