Vita+ Havermout

Verjaardagsbroodcakerol met limoen en kokos

Verjaardagsbroodcakerol met limoen en kokos

INGREDIËNTEN:

  • 1 Vita+ Havermout brood
  • 300 g witte chocolade
  • 200 ml kokoscrème
  • 2 limoenen
  • 50 g suiker
  • 25 g kokosvlokken
  • 2 eieren
  • 40 g boter
  • 2 el suiker
  • 250 ml volle melk
  • 1 vanillestok
  • Bloemsuiker

RECEPT:

  1. Snijd het brood in de lengte in plakken.
  2. Maak de vulling: breek 300 g witte chocolade in stukken en doe ze in een glazen bol. Verwarm de kokoscrème en meng deze met de chocolade. Rasp hierin de schil van 1,5 limoen. Meng goed en zet deze mengeling in de koelkast.
  3. Maak de limoensiroop: pers de limoenen uit en meng ze met 50 g suiker. Verwarm in een pannetje tot een siroop en laat afkoelen.
  4. Leg de snede brood open op een werkvlak en besprenkel ze met de limoensiroop. Beleg met de chocolade/kokosvulling, maar blijf 1 cm van de rand aan de langste zijden. Rol het brood strak op en verpak ze in een vershoudfolie. Laat opstijven in de koelkast.
  5. Meng de eieren met de melk, de 2 el suiker en de vanillestok in een groot bord. Klop dit goed los en rol er de broodcake in. Bak rondom goudbruin.
  6. Werk de rol bovenaan af met enkele dotjes van de chocoladevulling, bloemsuiker, kokosvlokken en limoenzeste.

Recepten

Vita+ Gekiemde Granen

Ravioli met kipcurry

Lees meer
Vita+ Havermout

Vegetarische terrine met courgette, spinazie en ricotta

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met erwtenspread en makreel

Lees meer
Vita+ Volkoren

Wentelteefjes

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Salade met gekonfijte eend en watermeloen

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Hapjes met zalm en komkommergelei

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Tiramisu 2.0 met appel

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Boterham met zoete aardappelcrème en romanesco

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast Parmigiana

Lees meer