Vita+ Recepten

Genieten met een plus!

Vita+ toast kannibaal deluxe

Toast kannibaal deluxe

INGREDIËNTEN:

  • 1/2 Vita+ volkorenbrood
  • 200 g filet pur
  • 1/2 sjalot
  • 5 takjes platte peterselie
  • 1 el mosterd
  • 2 el kappertjes
  • 4 el zachte olijfolie extra vierge
  • Enkele druppels tabasco (naar smaak)
  • 1 el worcestersaus
  • Peper
  • Zout
  • Als afwerking: enkele kleine takje waterkers, 1 el pickles, 4 zilveruitjes, 1 el lompviseitjes en 12 appelkappertjes
 

RECEPT:

  1. Snijd het brood in plakken van 2,5 cm dik en gril ze aan de 2 zijden goudbruin.
  2. Leg hier ook de gepelde zilveruitjes bij zodat ze mooi gebrand zijn.
  3. Snijd het vlees in kleine blokjes en meng het met de fijngesneden sjalot, de gehakte peterselie, de mosterd, de gehakte kappertjes, de olijfolie, tabasco en de worcestersaus. Kruid verder af naar smaak met peper en zout.
  4. Beleg het getoaste brood met de americain en versier met de gegrilde zilveruitjes, waterkers, pickles, de lompviseitjes en de appelkappertjes.
 
Vita+ Broodwafel

Broodwafel

INGREDIËNTEN:

voor ongeveer 12 wafels

  • 400 g Vita+ havermout in stukken
  • 3 eieren
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 6 dl melk
  • 1 vanillestok
  • 80 g suiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • Extra, naar smaak: 2 el chocoladeparels, 2 el poedersuiker, frambozen of blauwe bessen

RECEPT:

  1. Verwarm de melk op een zacht vuur.
  2. Doe de broodstukken in een kom en meng ze met kaneelpoeder, merg van de vanillestok, de bruine suiker, de eieren en de stukjes abrikoos.
  3. Giet de opgewarmde melk over de broodmengeling.
  4. Meng even goed door elkaar en bak dan af in het wafelijzer.
  5. Serveer met wat poedersuiker, framboosjes en blauwe bessen.
 
Wentelteefjes à l'orange Vita+

Wentelteefjes à l’orange

INGREDIËNTEN:

4 sneden Vita+ Volkorenbrood van 2,5 cm dik
2 sinaasappels
3 eierdooiers
200 ml melk
2 el bruine suiker
20 g boter
Voor de saus:

  • 1/2 l sinaasappelsap
  • 35 g suiker
  • 2 kruidnagel
  • 1 jeneverbes
  • 1 steranijs
  • 1 vanillestok
  • 10 g water
  • 12 g Grand Marnier
  • 12 g Cointreau

RECEPT:

  1. De sinaasappelsiroop: Maak eerst de saus de dag voordien. Laat de suiker op een zacht vuurtje karamelliseren en voeg er de steranijs, merg van de vanillestok, jeneverbes en kruidnagel aan toe. Blus af met het water, de Cointreau en de Grand Marnier. Breng aan de kook en voeg er het sinaasappelsap aan toe. Laat de siroop verder indikken op een zacht vuurtje gedurende +/- 15 min. Haal van het vuur en laat afkoelen. Laat alle kruiden erin en zet aan de kant tot de dag nadien zodat de smaakmakers hun aroma’s kunnen afgeven. Giet door een zeef en bewaar in de koelkast.
  2. De wentelteefjes: Meng de melk met de eierdooiers en de suiker. Leg hier de stukken brood even in en wentel ze in de mengeling. Bak op een zacht vuur in een antikleefpan met een beetje boter. 
  3. Garnituur: Pel de sinaasappelen à vif en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik. Schik de gebakken wentelteefjes op een grote schaal, werk af met de sinaasappelschillen, een beetje bloemsuiker en de sinaasappelsaus.
Vita+ Havermout Pulled Pork recept

Pulled Pork

INGREDIËNTEN:

8 sneden Vita+ Havermout

800 g schouderstuk van varken

Smaakmakers:

  • 2 el bruine suiker
  • 1 teentje look
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el chili explosion
  • 1 kl mosterd
  • 5 cl sinaasappelsap of appelsap
  • 5 cl whisky
  • 10 cl BBQ-saus

Garnituur:

  • 1/4 geraspte rode kool
  • 1/4 witte kool
  • 3 wortels
  • 10 radijzen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1/2 limoen
  • peper
  • zout

RECEPT:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Meng alle smaakmakers in een kom en rol het schouderstuk hierin. Verdeel dit goed over het vlees.
  3. Leg het vlees in een ovenschaal en strooi er de rest van het specerijenmengsel over.
  4. Giet de whisky en het vruchtensap in de schaal (niet op het vlees) en dek het vlees goed af met aluminiumfolie. Laat het vlees 2 uur garen op 150°C en verwijder dan de aluminiumfolie.
  5. Laat het vlees nogmaals 2 uur verder garen op 150°C. Indien nodig giet je nog wat extra vruchtensap en whisky in de schaal. Controleer de gaarheid van het vlees. Het vlees heeft nu een donkere korst, maar dat hoort zo.
  6. Haal het vlees uit de oven en laat het een beetje afkoelen.
  7. Ondertussen kan je de koolsalade maken. Rasp de witte kool, de rode kool en de wortels. Snijd de radijzen in fijne reepjes. Breng de mengeling op smaak met peper, zout en het limoensap. Meng er de Griekse yoghurt onder.
  8. Trek nu het gare vlees met behulp van een vork in dradige pluksels. Meng deze met de BBQ-saus en het overgebleven vocht uit de ovenschaal. 
  9. Gril de sneden Vita+ Havermout aan beide zijden en beleg deze dan eerst met de pulled pork. Daarna met de koolsalade
VitaPlus Veggie pizza

Veggie pizza

INGREDIËNTEN:

  • 4 sneden Vita+ Havermout van ongeveer 1 cm dik
  • 1 courgette
  • 200 g wortelspread (of andere groentespread naar keuze)
  • 200 g mengeling van gekleurde kerstomaatjes
  • 1 sjalot
  • Enkele takjes oregano
  • Tijm
  • Olijfolie
  • 2 cl balsamicoazijn
  • Peper
  • Zout
 
 

RECEPT:

  1. Toast de sneden Vita+ Havermout op een pan of in een toaster.
  2. Snijd de courgette in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Besprenkel ze aan beide zijden met olijfolie en gril ze aan de 2 kanten in een grillpan.
  3. Snijd de sjalot fijn en de tomaatjes in 4. Stoof de sjalot aan in olijfolie en voeg de tomaatjes toe. Stoof deze gaar en blus af met de balsamicoazijn. Kruid goed af met enkele takjes tijm en oregano, peper en zout.
  4. Smeer de groentespread op de toasten en beleg deze dan met de courgetteplakken en de tomatenmengeling. Werk af met de verse kruiden.
 
 
Vita Plus Volkoren Leeuwenkoning recept

Leeuwenkoning

INGREDIËNTEN:

  • 6 sneden Vita+ Volkoren
  • 4 wortels
  • 8 zwarte olijven
  • 4 plakjes komkommer
  • 100 g groentespread naar keuze

RECEPT:

  1. Steek 4 schijven uit het brood met een diameter van 12 cm, 4 schijven met een diameter van 6 cm en 4 balkjes van 1,5 cm x 4 cm.
  2. De kleine schijven snijd je aan de zijkant een stukje recht bij. Toast het brood aan de 2 zijden krokant goudbruin.
  3. Schil en rasp de wortels. Snijd de olijven in rondjes.
  4. Leg de grote toast op een bord en beleg met de groentespread. Schik hierop 1/4 van de geraspte wortels. Leg hierop de kleinere toast en het balkje.
  5. Schik de olijvenringen zodat er oogjes, neus en mond ontstaan. Snijd de komkommerschijfjes in 2 en schik ze tot oortjes.
  6. De leeuwenkoning is geboren ;-)
Feesthapje

Vita+ Feesthapje

INGREDIËNTEN:

  • 5 sneden Vita+ Havermout
  • 1 venkel
  • 1 potje zure room (200 g)
  • Peper & zout
  • 3 el fijne suiker
  • 5 cl Chardonnay azijn
  • 2 zure haringen
  • 1 granny smith appel
  • sap van 1/2 citroen
  • roze peperbolletjes
  • 20 g boter
 
 
 

RECEPT:

  1. Steek uit de sneden Vita+ Havermout,10 tot 12 ronde toastjes uit met een diameter van ongeveer 6 cm.

  2. Smelt de helft van de boter in een bakpan en kleur de Vita+ rondjes aan de 2 zijden goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. Snijd ondertussen de venkel flinterdun met behulp van een mandoline. Stoof deze aan in een pan met de rest van de boter en kruid goed af met peper en zout.

  4. Strooi er de suiker over en laat zachtjes karameliseren. Blus af met de chardonnay azijn en laat dit nog 5 minuten verder stoven. Laat de zoetzure venkel afkoelen.

  5. Snijd de granny smith appel in zeer fijne staafjes en meng deze met het citroensap. Zo worden ze niet bruin.

  6. Snijd de haring in repen.

  7. Beleg nu de toast met een koffielepel zure room. Kruid af met de een beetje peper. Schik hierop wat zoetzure venkel en daarbovenop de zure haring en de appelstaafjes. Werk af met enkele plukjes venkelgroen en roze peperbolletjes. Serveer op een feestelijke schaal.

 
 
 
 
Vita+ Zalm

Vita+ Zalm

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Volkoren
  • Gerookte zalm
  • Kaas met fijne kruiden
  • Rode ui
  • Bieslook
  • Waterkers

RECEPT:

  1. Smeer een dikke laag kaas met fijne kruiden op een Vita+ Volkoren boterham.
  2. Leg er vervolgens de gerookte zalm en de stukjes rode ui bovenop, gevolgd door de bieslook en waterkers.
Vita+ Parmigiana

Vita+ Parmigiana

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Havermout
  • Gegrilde schijfjes aubergine
  • Zongedroogde tomaten 
  • Rucola
  • Mozzarella
  • Basilicum
  • Jonge ajuinen
  • Olijfolie
  • Peper & zout

RECEPT:

  1. Beleg een Vita+ Havermout boterham met gegrilde schijfjes aubergine.
  2. Leg hier eerst de mozzarella op en vervolgens de zongedroogde tomaten.
  3. Voeg de stukjes jonge ajuin toe, alsook de rucola.
  4. Besprenkel met olijfolie en werk af met peper en zout. 
Vita+ Croque Italiano

Vita+ Croque Italiano

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Volkoren
  • Mozzarella
  • Tomaten
  • Rode pesto
  • Rucola

RECEPT:

  1. Beleg een Vita+ Volkoren boterham met rode pesto.
  2. Leg er vervolgens de mozzarella, een schijfje tomaat en enkele blaadjes rucola bovenop.
  3. Bedek met een andere Vita+ boterham en bereid het geheel in de grill. 
Vita+ Brie Honing

Vita+ Brie Honing

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Havermout
  • Brie
  • Honing
  • Appel
  • Noten
  • Waterkers

RECEPT:

  1. Snij fijne sneetjes van de Brie en de appel en leg deze op een Vita+ Havermout boterham. 
  2. Giet hier de honing over en voeg er stukjes noot aan toe.
  3. Afwerken met scheutjes waterkers.
Vita+ Caesar

Vita+ Caesar

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Volkoren
  • Gegrilde kip
  • Caesarsaus (light)
  • Sla en gekonfijte tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • Ansjovisfilets

RECEPT:

  1. Leg enkele stukjes gegrilde kip op een Vita+ Volkoren boterham, gevolgd door de Parmezaanse kaas, ansjovisfilets, sla en enkele gekonfijte tomaten.
  2. Werk af met de Caesarsaus.
Bruschetta Vita+

Bruschetta Vita+ Havermout met Italiaanse ham

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Havermout
  • Italiaanse ham 
  • Tapenade van paprika
  • Parmezaanschilfers
  • Bieslook
  • Kerstomaatjes
  • Balsamicocrème
  • Peper, zout, knoflook (geperst), snuifje bloemsuiker, olijfolie en suchiazijn
  • Lenteui

RECEPT:

  1. Snijd een mooie driehoek uit het Vita+ Havermoutbrood (of snijd een sneetje Vita+ Havermout in twee) en bak de onderzijde van de sneetjes lichtjes aan in een pan. 
  2. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in vier en kruid ze af met peper, zout, look, een snuifje bloemsuiker, olijfolie en suchiazijn. Kruid af naar eigen smaak. 
  3. Bestrijk deze sneetjes met de tapenade van paprika, beleg ze vervolgens met Italiaanse ham en werk af met de afgekruide kerstomaatjes, de parmezaanschilfers, fijngesnipperde bieslook, lenteui en enkele druppels balsamicocrème.

FAN VAN VITA+ HAVERMOUT OF VOLKOREN?

 

Onze chefs doen niets liever dan er nieuwe recepten mee te creëren om deze vervolgens met u te kunnen delen. Hou deze pagina dus zeker in de gaten voor lekkere, gezonde en eenvoudig te bereiden recepten.

Bent u ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om uw recepten met ons te delen. U kan deze altijd mailen naar info@puratos.be.

We zijn alvast benieuwd.