Vita+ Volkoren

Wentelteefjes

Wentelteefjes

INGREDIËNTEN:

4 sneden Vita+ Volkoren brood van 2,5 cm dik
2 sinaasappels
3 eierdooiers
200 ml melk
2 el bruine suiker
20 g boter
Voor de saus:

  • 1/2 l sinaasappelsap
  • 35 g suiker
  • 2 kruidnagel
  • 1 jeneverbes
  • 1 steranijs
  • 1 vanillestok
  • 10 g water
  • 12 g Grand Marnier
  • 12 g Cointreau

RECEPT:

  1. De sinaasappelsiroop: Maak eerst de saus de dag voordien. Laat de suiker op een zacht vuurtje karamelliseren en voeg er de steranijs, merg van de vanillestok, jeneverbes en kruidnagel aan toe. Blus af met het water, de Cointreau en de Grand Marnier. Breng aan de kook en voeg er het sinaasappelsap aan toe. Laat de siroop verder indikken op een zacht vuurtje gedurende +/- 15 min. Haal van het vuur en laat afkoelen. Laat alle kruiden erin en zet aan de kant tot de dag nadien zodat de smaakmakers hun aroma’s kunnen afgeven. Giet door een zeef en bewaar in de koelkast.
  2. De wentelteefjes: Meng de melk met de eierdooiers en de suiker. Leg hier de stukken brood even in en wentel ze in de mengeling. Bak op een zacht vuur in een antikleefpan met een beetje boter. 
  3. Garnituur: Pel de sinaasappelen à vif en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik. Schik de gebakken wentelteefjes op een grote schaal, werk af met de sinaasappelschillen, een beetje bloemsuiker en de sinaasappelsaus.

Recepten

Vita+ Havermout

Vegetarische sushi

Lees meer
Vita+ Volkoren

Hartige taart

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodlolly met een mousse van ham en truffel

Lees meer
Vita+ Havermout

BLT sandwich (Bacon – Lettuce – Tomatoes)

Lees meer
Vita+ Havermout

Heksenbrood

Lees meer
Vita+ Volkoren

Omelet voor kinderen

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Verrassingsbrood

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Boterham met zoete aardappelcrème en romanesco

Lees meer
Vita+ Havermout

Gepaneerde vis met bierbeslag op basis van brood

Lees meer