Vita+ Volkoren

Wortelstoemp-kroketten

Wortelstoemp-kroketten

INGREDIËNTEN:

  • 8 sneden Vita+ Volkoren brood
  • 100 g spek
  • 700 g aardappelen
  • 400 g wortelen
  • 1 L water
  • 2 g tijm
  • 100 g oude Gouda
  • Zout
  • Peper

​Keukenapparatuur:

  • Aardappelstamper
  • Spuitzak
  • Absorberende doek
  • Friteuse

RECEPT:

  1. Bak het spek in een pan.
  2. Voeg de in stukken gesneden aardappelen en wortelen, de tijm en het water toe. Breng aan de kook en kook tot het water verdampt.
  3. Pureer grof met een aardappelstamper. Voeg de oude Gouda toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak en laat afkoelen.
  4. Neem 8 sneden Vita+ Volkoren en verwijder de korsten.
  5. Week de sneden brood 1 seconde in water en haal ze eruit. Duw ze plat tussen je handen om het overtollige water te verwijderen. Leg ze op een absorberende doek en duw nogmaals.
  6. Leg de stoem op elke snede brood en dit ongeveer 5 cm lang om een ​​worst te vormen. Rol de boterham omheen deze worst en maak er een kroket van. Sluit de uiteinden goed af.
  7. Frituur enkele minuten op 180°C.
  8. Laat de kroketten na het frituren uitlekken ​​op absorberend papier. Bestrooi lichtjes met zout.

Recepten

Vita+ Havermout

Bruschetta met Italiaanse ham

Lees meer
Vita+ Volkoren

Tartes flambées 2.0

Lees meer
Vita+ Havermout

Vegetarische terrine met courgette, spinazie en ricotta

Lees meer
Vita+ Havermout

Mexicaanse nachos

Lees meer
Vita+ Havermout

Veggie pizza

Lees meer
Vita+ Havermout

Verjaardagsbroodcakerol met limoen en kokos

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast Parmigiana

Lees meer
Vita+ Havermout

Heksenbrood

Lees meer
Vita+ Havermout

Gepaneerde vis met bierbeslag op basis van brood

Lees meer