Vita+ Volkoren

Wortelstoemp-kroketten

Wortelstoemp-kroketten

INGREDIËNTEN:

  • 8 sneden Vita+ Volkoren brood
  • 100 g spek
  • 700 g aardappelen
  • 400 g wortelen
  • 1 L water
  • 2 g tijm
  • 100 g oude Gouda
  • Zout
  • Peper

​Keukenapparatuur:

  • Aardappelstamper
  • Spuitzak
  • Absorberende doek
  • Friteuse

RECEPT:

  1. Bak het spek in een pan.
  2. Voeg de in stukken gesneden aardappelen en wortelen, de tijm en het water toe. Breng aan de kook en kook tot het water verdampt.
  3. Pureer grof met een aardappelstamper. Voeg de oude Gouda toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak en laat afkoelen.
  4. Neem 8 sneden Vita+ Volkoren en verwijder de korsten.
  5. Week de sneden brood 1 seconde in water en haal ze eruit. Duw ze plat tussen je handen om het overtollige water te verwijderen. Leg ze op een absorberende doek en duw nogmaals.
  6. Leg de stoem op elke snede brood en dit ongeveer 5 cm lang om een ​​worst te vormen. Rol de boterham omheen deze worst en maak er een kroket van. Sluit de uiteinden goed af.
  7. Frituur enkele minuten op 180°C.
  8. Laat de kroketten na het frituren uitlekken ​​op absorberend papier. Bestrooi lichtjes met zout.

Recepten

Vita+ Havermout

Zoete broodwafels

Lees meer
Vita+ Volkoren

Caesar toast

Lees meer
Vita+ Havermout

Pulled pork

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Hartige broodwafels

Lees meer
Vita+ Volkoren

Veggie-toast met rode biet en quinoa

Lees meer
Vita+ Havermout

Heksenbrood

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met lam, aubergine en feta

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast kannibaal deluxe

Lees meer
Vita+ Volkoren

Croque-monsieur met bananen en chocopasta

Lees meer