Vita+ Volkoren
Wortelstoemp-kroketten

INGREDIËNTEN:
- 8 sneden Vita+ Volkoren brood
- 100 g spek
- 700 g aardappelen
- 400 g wortelen
- 1 L water
- 2 g tijm
- 100 g oude Gouda
- Zout
- Peper
Keukenapparatuur:
- Aardappelstamper
- Spuitzak
- Absorberende doek
- Friteuse
RECEPT:
- Bak het spek in een pan.
- Voeg de in stukken gesneden aardappelen en wortelen, de tijm en het water toe. Breng aan de kook en kook tot het water verdampt.
- Pureer grof met een aardappelstamper. Voeg de oude Gouda toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak en laat afkoelen.
- Neem 8 sneden Vita+ Volkoren en verwijder de korsten.
- Week de sneden brood 1 seconde in water en haal ze eruit. Duw ze plat tussen je handen om het overtollige water te verwijderen. Leg ze op een absorberende doek en duw nogmaals.
- Leg de stoem op elke snede brood en dit ongeveer 5 cm lang om een worst te vormen. Rol de boterham omheen deze worst en maak er een kroket van. Sluit de uiteinden goed af.
- Frituur enkele minuten op 180°C.
- Laat de kroketten na het frituren uitlekken op absorberend papier. Bestrooi lichtjes met zout.