Het leven is meer dan winnen of verliezen... en gelukkig is er altijd Vita+!

Brood zonder chichi, zonder blabla, zonder tralala, maar met volkorengranen, en gemaakt met liefde voor het vak (van je bakker)

Je dag kan niet altijd beginnen met het goede been, maar wel met het goede brood.

Zoek jouw Vita+ bakker

ACTIES & NIEUWS

Greeting cards Vita+

Voor elke gelegenheid een Vita+ postkaartje

Niets leuker dan een origineel kaartje te ontvangen. Een groot gebaar door middel van een klein kaartje. En net als Vita+ past het bij elke gelegenheid.

Lees meer
Vita+ wedstrijd

Winnaars mei zijn bekend!

De laatste actieperiode van de Vita+ loyaliteitsactie is afgelopen! Aan de hand van een unieke code op elke Vita+ Volkoren of Vita+ Havermout broodzak maakte je kans op een cadeaupas t.w.v. van €100.

 
Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Het brood met een plus

Volkoren

VITA+ VOLKOREN

NATUURLIJK GEZOND

Met 40% volkorengranen is Vita+ Volkoren rijk aan vezels. Ontbijt of lunch, de heerlijke smaak van deze Vita+ gaat perfect samen met zoet of zout beleg.

MEER INFORMATIE

 
Havermout

VITA+ HAVERMOUT

EEN PLUS VOOR EEN EVENWICHTIG LEVEN

Vita+ Havermout brengt al het goede van havermout, zonnebloempitten en lijnzaad, samen in een heerlijk brood.

MEER INFORMATIE

 
Wentelteefjes à l'orange Vita+

RECEPT

Wentelteefjes à l’orange

INGREDIËNTEN:

4 sneden Vita+ Volkorenbrood van 2,5 cm dik
2 sinaasappels
3 eierdooiers
200 ml melk
2 el bruine suiker
20 g boter
Voor de saus:

  • 1/2 l sinaasappelsap
  • 35 g suiker
  • 2 kruidnagel
  • 1 jeneverbes
  • 1 steranijs
  • 1 vanillestok
  • 10 g water
  • 12 g Grand Marnier
  • 12 g Cointreau

RECEPT:

  1. De sinaasappelsiroop: Maak eerst de saus de dag voordien. Laat de suiker op een zacht vuurtje karamelliseren en voeg er de steranijs, merg van de vanillestok, jeneverbes en kruidnagel aan toe. Blus af met het water, de Cointreau en de Grand Marnier. Breng aan de kook en voeg er het sinaasappelsap aan toe. Laat de siroop verder indikken op een zacht vuurtje gedurende +/- 15 min. Haal van het vuur en laat afkoelen. Laat alle kruiden erin en zet aan de kant tot de dag nadien zodat de smaakmakers hun aroma’s kunnen afgeven. Giet door een zeef en bewaar in de koelkast.
  2. De wentelteefjes: Meng de melk met de eierdooiers en de suiker. Leg hier de stukken brood even in en wentel ze in de mengeling. Bak op een zacht vuur in een antikleefpan met een beetje boter. 
  3. Garnituur: Pel de sinaasappelen à vif en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik. Schik de gebakken wentelteefjes op een grote schaal, werk af met de sinaasappelschillen, een beetje bloemsuiker en de sinaasappelsaus.

RECEPT

Heksenbrood

INGREDIËNTEN:

  • 1 Vita+ Havermoutbrood
  • 400 g champignonmengeling naar keuze (shiitake, Parijse champignons, kastanjechampignons, cantharellen, Pied de mouton…)
  • 10 takjes platte peterselie
  • 4 sneden prosciutto
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Parmezaan
  • 1/2 chilipeper
 

RECEPT:

  1. Kuis de champignons en verdeel ze in stukken.
  2. Hak de peterselie fijn. Snijd de sjalot en de chilipeper in fijne stukjes.
  3. Bak de champignons aan op een stevig vuur in de olijfolie, samen met de sjalot. Kruid goed met peper en zout. Pers de look en voeg de gehakte peterselie eraan toe.
  4. Snijd het Vita+ havermoutbrood in 4 plakken. Bak ze op de pan in een beetje olijfolie.
  5. Schik de champignonmengeling op de toasten en werk dit af met de prosciutto en de parmezaanschilfers.
 
Vita+ Zalm

RECEPT

Vita+ Zalm

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Volkoren
  • Gerookte zalm
  • Kaas met fijne kruiden
  • Rode ui
  • Bieslook
  • Waterkers

RECEPT:

  1. Smeer een dikke laag kaas met fijne kruiden op een Vita+ Volkoren boterham.
  2. Leg er vervolgens de gerookte zalm en de stukjes rode ui bovenop, gevolgd door de bieslook en waterkers.

DE VITA+ SPAARKAART

7+1 GRATIS

VRAAG ERNAAR BIJ JOUW VITA+ BAKKER

Vita+ staat voor genieten met een plus!
Bij aankoop van 7 Vita+ broden krijg je het 8ste brood gratis.

 
Vita+ spaarkaart