Vita+ Havermout

Feesthapjes

Feesthapjes

INGREDIËNTEN:

  • 5 sneden Vita+ Havermout
  • 1 venkel
  • 1 potje zure room (200 g)
  • Peper & zout
  • 3 el fijne suiker
  • 5 cl Chardonnay azijn
  • 2 zure haringen
  • 1 Granny Smith appel
  • Sap van 1/2 citroen
  • Roze peperbolletjes
  • 20 g boter
 
 
 

RECEPT:

  1. Steek uit de sneden Vita+ Havermout, 10 tot 12 ronde toastjes uit met een diameter van ongeveer 6 cm.

  2. Smelt de helft van de boter in een bakpan en kleur de Vita+ rondjes aan de 2 zijden goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. Snij ondertussen de venkel flinterdun met behulp van een mandoline. Stoof deze aan in een pan met de rest van de boter en kruid goed af met peper en zout.

  4. Strooi er de suiker over en laat zachtjes karameliseren. Blus af met de Chardonnay azijn en laat dit nog 5 minuten verder stoven. Laat de zoetzure venkel afkoelen.

  5. Snijd de Granny Smith appel in zeer fijne staafjes en meng deze met het citroensap. Zo worden ze niet bruin.

  6. Snijd de haring in repen.

  7. Beleg nu de toast met een koffielepel zure room. Kruid af met de een beetje peper. Schik hierop wat zoetzure venkel en daarbovenop de zure haring en de appelstaafjes. Werk af met enkele plukjes venkelgroen en roze peperbolletjes. Serveer op een feestelijke schaal.

 
 
 
 

Recepten

Vita+ Havermout

Gepaneerde vis met bierslag op basis van brood

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Ravioli met kipcurry

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Boterham met zoete aardappelcrème en romanesco

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast met brie en honing

Lees meer
Vita+ Havermout

Verjaardagsbroodcakerol met limoen en kokos

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodspiesjes

Lees meer
Vita+ Havermout

Mille-feuille vanille

Lees meer
Vita+ Havermout

Vegetarische sushi

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Tiramisu 2.0 met appel

Lees meer