Give back to nature

Terug naar overzicht
Reforest'Action

De voordelen die we met Vita+ uit de natuur halen, geven we graag terug. Daarom zijn we in samenwerking met Reforest’Action aan de slag gegaan! Reforest’Action is een sociale organisatie die in 2010 werd opgericht. Hun belangrijkste doel bestaat uit de bewustmaking van de krachten van bossen en het behoud en herstel van ecosystemen aangetast door gevaren (stormen, ziekten, branden).

Sinds hun oprichting werden er reeds meer dan vijf miljoen bomen geplant, waaronder in België, Frankrijk, Spanje en Portugal. Meer info over de werking van Reforest’Action vind je op www.reforestaction.com.

Give back to nature

Met de "Vita+ Bos" actie hebben we 10.000 bomen geplant in het kader van herbebossingsprojecten in België.

Ons eerste initiatief betreft de herbebossing van een bosgrond beschadigd door windstoten: in Postel in de provincie Antwerpen (5.000 geplante bomen door Vita+).

Voor onze 4 andere initiatieven werden bosgronden geteisterd door insectenaanvallen (schorskevers) ondertussen herbebost:

  • In Roupage in de provincie Luxemburg (1.146 geplante bomen door Vita+);
  • In Rotheux in de provincie Luik (1.660 geplante bomen door Vita+);
  • In Bonne Modave in de provincie Luik (1.500 geplante bomen door Vita+);
  • In Bouillon in de provincie Luxemburg (694 geplante bomen door Vita+).

Alle bomen werden begin 2020 geplant als onderdeel van onze "Vita+ bos" actie. Voor meer informatie over deze projecten, klik hier of neem contact met ons op via ons contactformulier of door ons te mailen op info@vita-plus.be.