Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

  • 1 Vita+ Havermout brood, ongesneden of in de lengte doorgesneden
  • 250 g roomkaas
  • 40 g wasabi
  • 25 g gember
  • 80 g wortels
  • 80 g peper
  • 80 g komkommer
  • 80 g mango
  • 10 g noribladeren
  • 10 g citroensap
  • Zout
  • Peper

Het recept

  1. Meng de roomkaas met de wasabi, de geraspte gember en het citroensap. Kruid af met peper en zout. Snij de groenten en de mango in reepjes.
  2. Als je brood nog niet gesneden is, snij het brood dan in de lengte door. Verwijder de korsten. Verdeel de roomkaas erover.
  3. Snij de noribladeren op de juiste maat en leg ze op de roomkaas. Verdeel opnieuw roomkaas over de noribladeren. Leg aan het begin van het brood 2 reepjes van elke groente en 2 reepjes mango.
  4. Rol het brood stevig op met huishoudfolie of bakpapier. Eénmaal opgerold, wikkel dit in huishoudfolie. Plaats de ingepakte rol minstens 30 minuten in de koelkast om het in goede staat te houden.
  5. Verwijder de huishoudfolie en snij het brood in sushischijfjes van 2 tot 3 cm dik.
Vita+ Havermout

Dit recept is gemaakt met Vita+ Havermout

Vita+ Havermout brengt al het goede van havermout, zonnebloempitten en lijnzaad, samen in een heerlijk brood.

Ontdek de voordelen
veggi sushi

Stuur zelf jouw receptin

Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.

Contacteer ons