Vita+ Havermout

Vegetarische terrine met courgette, spinazie en ricotta

Vegetarische terrine met courgette, spinazie en ricotta

INGREDIËNTEN:

  • Ongeveer vijftien sneden Vita+ Havermout brood
  • 500 g ricotta
  • 30 g gekonfijte citroen
  • 3 g verse tijm
  • 20 g citroensap
  • 2500 g verse spinazie
  • 200 g gele courgette
  • 250 g eieren
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Keukenapparatuur:

  • Spuitzak
  • Vergiet
  • Terrinevorm
  • Bakpapier

RECEPT:

  1. Snij de gekonfijte citroen in fijne brunoise en hak de verse tijm fijn.
  2. Meng de gekonfijte citroen en de tijm met de ricotta en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar in een spuitzak.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan op hoog vuur. Voeg de spinazie toe en kook tot de vloeistof verdampt. Voeg de fijngehakte knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de spinazie in een vergiet en laat deze een uurtje uitlekken en afkoelen in de koelkast.
  4. Was de courgette en snij ze in de lengte in plakjes van 0,5 cm. Gril de courgette aan beide kanten in een zeer hete pan met een beetje olijfolie en bewaar apart.
  5. Beboter de terrinevorm en plaats er een vel bakpapier in.
  6. Verwarm de oven voor op 175°C.
  7. Verwijder de korst van de sneden Vita+ brood.
  8. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  9. Dompel snel enkele sneden brood (ongeveer 9 sneden) in de eieren en leg ze op de bodem en tegen de randen van de terrinevorm.
  10. Verdeel op de onderste sneetjes in de terrine een laagje ricotta, een laagje spinazie en een laagje gegrilde courgette. Voeg vervolgens een laagje met sneden brood toe (die niet in de eieren worden gedrenkt). Herhaal dit proces totdat je de bovenkant van de terrinevorm bereikt. Werk af met sneden brood die in de eieren werden gedrenkt. Duw lichtjes met je handen op de bovenkant van de terrine om de lucht te verwijderen.
  11. Bak in de oven op 175°C gedurende 40-45 min.

Recepten

Vita+ Havermout

Taartjes met kwarteleieren, gerookt spek en cheddar

Lees meer
Vita+ Havermout

Bloemkool-currysoep

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met zalm

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodcrumble

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast raclette

Lees meer
Vita+ Havermout

Feesthapjes

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Salade met gekonfijte eend en watermeloen

Lees meer
Vita+ Havermout

Gepaneerde vis met bierbeslag op basis van brood

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast met lam, aubergine en feta

Lees meer