Vita+ Volkoren
Toast met lam, aubergine en feta

INGREDIËNTEN:
- 4 balkjes Vita+ Volkoren brood van 4 cm x 4 cm
- 400 g lamsgehakt
- 2 el Ras el Hanout
- 1 sjalot
- 200 g auberginekaviaar
- 5 takjes oregano
- Enkele takjes tijm
- 1 aubergine
- 100 g feta
- 2 el zout
- Peper
- Olijfolie
RECEPT:
- Gril het brood aan alle zijden goudbruin. Snijd de aubergine in ronde plakken en bestrooi ze met zout. Laat dat even intrekken.
- Verwijder na 10 min. het vocht van de aubergines en bak ze met een beetje olijfolie gaar.
- Snijd de sjalot fijn en pers het teentje look. Hak de oregano en de tijm fijn. Stoof de sjalot en look aan in olijfolie.
- Verhoog het vuur en voeg het lamsgehakt toe. Bak mooi bruin en kruid af met peper, zout, Ras el Hanout, oregano en tijm.
- Schik het brood op een plank. Beleg eerst met de auberginekaviaar, dan het lamsgehakt, de aubergine stukjes en de feta. Werk af met de verse oregano.