Vita+ Volkoren

Toast met lam, aubergine en feta

Toast met lam, aubergine en feta

INGREDIËNTEN:

  • 4 balkjes Vita+ Volkoren brood van 4 cm x 4 cm
  • 400 g lamsgehakt
  • 2 el Ras el Hanout
  • 1 sjalot
  • 200 g auberginekaviaar
  • 5 takjes oregano
  • Enkele takjes tijm
  • 1 aubergine
  • 100 g feta
  • 2 el zout
  • Peper
  • Olijfolie

RECEPT:

 

  1. Gril het brood aan alle zijden goudbruin. Snijd de aubergine in ronde plakken en bestrooi ze met zout. Laat dat even intrekken.
  2. Verwijder na 10 min. het vocht van de aubergines en bak ze met een beetje olijfolie gaar.
  3. Snijd de sjalot fijn en pers het teentje look. Hak de oregano en de tijm fijn. Stoof de sjalot en look aan in olijfolie.
  4. Verhoog het vuur en voeg het lamsgehakt toe. Bak mooi bruin en kruid af met peper, zout, Ras el Hanout, oregano en tijm. 
  5. Schik het brood op een plank. Beleg eerst met de auberginekaviaar, dan het lamsgehakt, de aubergine stukjes en de feta. Werk af met de verse oregano.

Recepten

Vita+ Gekiemde Granen

Broodspiesjes

Lees meer
Vita+ Havermout

Veggie pizza

Lees meer
Vita+ Volkoren

Wentelteefjes

Lees meer
Vita+ Havermout

Toast met brie en honing

Lees meer
Vita+ Havermout

Zoete broodwafels

Lees meer
Vita+ Havermout

Panzanella met kip

Lees meer
Vita+ Volkoren

Gepaneerde lamsspiesjes

Lees meer
Vita+ Volkoren

Toast kannibaal deluxe

Lees meer
Vita+ Gekiemde Granen

Broodcrumble

Lees meer