Vita+ Havermout
Vegetarische sushi

INGREDIËNTEN:
- 1 Vita+ Havermout brood, ongesneden of in de lengte doorgesneden
- 250 g roomkaas
- 40 g wasabi
- 25 g gember
- 80 g wortels
- 80 g peper
- 80 g komkommer
- 80 g mango
- 10 g noribladeren
- 10 g citroensap
- Zout
- Peper
RECEPT:
- Meng de roomkaas met de wasabi, de geraspte gember en het citroensap. Kruid af met peper en zout. Snij de groenten en de mango in reepjes.
- Als je brood nog niet gesneden is, snij het brood dan in de lengte door. Verwijder de korsten. Verdeel de roomkaas erover.
- Snij de noribladeren op de juiste maat en leg ze op de roomkaas. Verdeel opnieuw roomkaas over de noribladeren. Leg aan het begin van het brood 2 reepjes van elke groente en 2 reepjes mango.
- Rol het brood stevig op met huishoudfolie of bakpapier. Eénmaal opgerold, wikkel dit in huishoudfolie. Plaats de ingepakte rol minstens 30 minuten in de koelkast om het in goede staat te houden.
- Verwijder de huishoudfolie en snij het brood in sushischijfjes van 2 tot 3 cm dik.